Pildītas olas ir garšīgs ēdiens, kas sanāk dažu minūšu laikā. Olas lieliski sader ar jebkuru ēdienu: gaļu, putnu gaļu, zivīm, jūras veltēm, sēnēm, dārzeņiem un citām sastāvdaļām.
Ar minimālu piepūli jūs iegūsiet jaukas un izsmalcinātas uzkodas.
Šo ēdienu var pagatavot ikviens, pat iesācējs pavārs. Viss, kas jums nepieciešams, ir cieti novārīt olas, nomizot un pārgriezt uz pusēm. Tad izņem dzeltenumu, un atliek tikai piepildīt baltuma “laivas” ar pildījumu.
Šim vienkāršajam ēdienam esmu jums sagatavojusi 25 pildījumu iespējas.
Pildījumi olām
1.Apcep smalki sagrieztu sīpolu un sajauc ar dzeltenumu.
2.Cietais siers ar ķiploku, majonēzi un dzeltenumu.
3.Dzeltenums ar smalki sagrieztām olīvām vai olīvām un majonēzi.
4.Sarkanie vai melnie ikri. Jau bez dzeltenuma.
5.Smalki rīvēts siers, valrieksti plus majonēze un ķiploki. Dekorē ar valriekstu pusītēm.
6.Tuncis vai saurijs ar olīvām.
7.Garneles ar dzeltenumu. Virsū uzliek veselu vārītu garneli.
8.Dzeltenums, majonēze, sinepes, marinēti gurķi – sarīvē vai sagriež mazos gabaliņos.
9.Mencas aknas, cepts sīpols plus dzeltenums.
10.Šķiņķis, zaļumi, dzeltenums.
11.Jebkura pastēte ar dzeltenumu.
12.Jebkura kūpināta zivs ar dzeltenumu.
13.Ceptas sēnes, skābs krējums un dzeltenums.
Lasi vēl: 10 idejas, kā atvieglot dzīvi mūsdienu mājsaimniecēm
14.Sālīta siļķe, svaigs ābols un marinēts sīpols.
15.Zaļie zirnīši, dzeltenums un majonēze.
16.Avokado ar krabju nūjiņām un majonēzi.
17.Sēnes, olas dzeltenums, garšvielas, majonēze.
18.Dzeltenums, cepts sīpols.
19.Dzeltenums, sviestā apcepti sīpoli, sēnes, vēlams apceptas (piemēram, gailenes), krējums.
20.Dzeltenums, cepts sīpols, lasis eļļā vai mencu aknas.
21.Dzeltenums, vārīti un cepti šampinjoni (cepti), šķiņķis, cepti sīpoli un majonēze.
22.Dzeltenums, zaļie zirnīši vai zaļās pupiņas no kārbas. Apvienojiet visu un bagātīgi papildiniet ar garšvielām.
23.Garneles, vīģes, ķiploki un majonēze.
24.Siļķu maltā gaļa .
25.Zoss aknas sagriež plānās šķēlītēs un apcep kopā ar gredzenos sagrieztu sīpolu, dzeltenumus sajauc ar sviestu un bešameļa mērci, pārkaisa ar sāli, melnajiem pipariem un konjaku, pildītās olas pārlej ar balto mērci.
Šis ēdiens ir ideāli piemērots svētku vakariņām vai parastai ģimenes maltītei. Mēģiniet pagatavot pildītās olas ar šiem pildījumiem un izvēlieties savu iecienītāko!